Delikatesser

Smaka och handla delikatesser

 

Altobello - Skinka och Salami

Altobello har en egen uppfödning av grisar alldeles intill fabriken där det görs lufttorkad skinka. De lufttorkade skinkorna hänger i rader, efter årgång. Salamin, som tillverkas i många olika sorter, allt från normal- till superstarka, lockar med dess olika kryddning och fantastiska doft. Gott både till förrätt och till ett glas kallt öl, kanske Peroni, den kända italienska ölet.

På fabriken kan ni smaka och inhandla dessa delikatesser men de finns även i en del matbutiker.

 

Ostfabriken Nonna Maria Casecficio

Buffelmozzarellan riktigt smälter i munnen. Den tillverkas i huvudsak runt Neapel men självklart görs den även här för hit körs korna för bete. Det finns en hel mängd goda ostar att smaka på.

Pecorino med dess lite sträva smak smakar ljuvligt när vi doppar den i fikonmarmelad. Saffransost, tryffelost och Cavallo är andra exempel.

Här handlar vi i deras egen butik men det kommer också en ostbil till Perano dagligen.

 

Tryffel

Tryffel finns det gott om runt Perano.Många har särskilda tryffelhundar och ser detta som en extra inkomst. Vanligast är den svarta tryffeln men det finns även vit. I butiken finns färsk tryffel, tryffelolja och tryffelpasta och en hel del andra lokala specialiteter.

 

Besök i Honungsbyn Tieri

Ett besök på Tieri en av honungsfabrikerna, där vi får se hur de jobbar och provsmaka alla deras olika sorters honung och andra produkter.

Mosaiktavlorna på husens ytterväggar överraskar oss när vi vandrar genom de små gränderna i byn. Alla med inspiration av bin och honung. Fantastiska konstverk!

 

Tieri transporterar sina bikupor med små last bilar runti Italien. Till Sicilien där apelsinträden blommar eller upp ibergen. Allt för att få unika smaker.

Tieri gör inte bara olika sorters honung utan också nötter inlagda i honung.Smakar gott till ost men också till kött.

Här kan man också köpa med favoriterna hem genom fabriksförsäljningen

Honungsfestivalen i september är också en upplevelse.

 

 

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED

Phone: +46 708 25 81 06 (SE) +39 34 08 76 93 22 (IT) Mail: ciaoitalia@live.se