Sevärdheter

Sevärdheter

 

Honungsbyn

Mosaiktavlorna på husens ytterväggar överraskar oss när vi vandrar genom de små gränderna i byn. Alla med inspiration av bin och honung. Fantastiska konstverk!

 

Ett besök på Tieri, en av honungsfabrikerna, där vi får se hur de jobbar och provsmaka alla deras olika sorters honung och andra produkter. Här kan man också köpa med favoriterna hem.

 

Honungsfestivalen i september är en upplevelse!

 

Trabocco

Vågorna skummar kring traboccon byggd på klipporna med en vinglig fiskebrygga som går ut i Adriatiska havet. De stora näten tas upp, och kvällens middag är räddad. För någon meny finns inte, den görs efter den fångst som blir. Detta unika sätt att fiska på uppfanns av bönderna som inte vågade sig ut i båtar för de kunde inte simma.

 

Trabocci finns bara i Abruzzo på en sträcka mellan Pescara och Vasto där de skyddas som historiska monument. En del av dem har gjorts om till restauranger och barer, men många används fortfarande till fiske..

 

Picknick

Ett bord med rödrutig duk skymtar som en hallucination bredvid källan från berget.

Små pajer, skinkor, ostar, salami, hembakt bröd och vin fyller bordet. Dricksvattnet kommer direkt ur berget. I vattenkällan ligger grönsakerna, frukten och grappan för kylning.

 

Grotta del Cavallo

Droppstensgrotta på 1800m ö.h.. Ta linbanan upp och njut av en vidunderlig utsikt över dalen. Efter att ha gått de 300 trappstegen mot den hängande klippan, väntar en guide att leda in er i gapet på grottan.

En hisssnande upplevelse som låter fantasin flöda, man tycker sig se fantastiska figurer.

Guiden berättar om grottans historia och hur den upptäcktes.

 

Nunnekloster - Munkkloster.

Ett 1000 årigt olivträd finns bredvid bananplantor, apelsiner och diverse odlingar. Bakom klostret och kyrkan har nunnorna en trädgård man kan strosa runt i, eller i parken nedanför. Allt ligger på en höjd och man kan se havet med dess långa stränder och dalarna med olivlunder och fruktodlingar.

 

En dag kom en munk ner till byn. Det var en sensation för de kom aldrig någonsin ner. Ingen hade tidigare sett någon av dem. Han berättade att han nu var den ende som var kvar. Så när jag inte ringer i klosterklockan så är jag också död. Efter en kort tid var det tyst och de fick begrava den siste munken. Nu kan man få besöka klostret, som är byggt uppe på en hög klippa.

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED

Phone: +46 708 25 81 06 (SE) +39 34 08 76 93 22 (IT) Mail: ciaoitalia@live.se