Vin

Vin

 

Vinprovning i Perano

Abruzzovinerna är kända för sin smakrika arom. Vart man än vänder sig ser man vinstockar i snörräta rader. Klimaten i bergen, närheten till havet är perfekt för montepulciano druvan. Det ger en fyllig smak för vinet i Abruzzo.

 

La sposa” som betyder "Bruden" är ett ekologiskt vin som tillverkas i vår by. 104 årige Donato är fortfarande med och bevakar när barnbarnen arbetar. Provsmaka och njut.

Detta vin går att köpa på deras egen cantina.

När vi besöker dem så bjuds vi även på deras egen hemgjorda salami, skinka och ost.

 

Spinelli är ett familjeföretag som satsar stort. De bygger en ny fabrik som förväntas vara klar 2017. Deras mest kända vin är deras rosévin, som vunnit pris som Europas bästa två år i rad.

 

Vinprovning - Castello di Semivicolli

Castello di Semivicoli är väl värt ett besök. Den engelsktalande guiden går först en rundtur genom

slottet,berättar om spöket och visar kapellet.

 

Avslutar med att bjuda oss till bords mellan de enorma ektunnorna med vin. Där provsmakar vi deras viner och även deras olika olivoljor. Typisk Abruzzesisk mat serveras.

 

 

Skörderesa vin (sept/okt)

Vindruvssaften rinner ner på armarna och hinkarna fylls snabbt. Vagnen bakom traktorn är snart fylld och då åker vi alla med till Cantinan och levererar. Men innan dess blir vi bjudna på lunch.

 

En panda kommer körande mellan raderna och ur den lastas pasta, kyckling, sallad, bröd, kakor, vin och grappa. Vilken fest, tror vi…. Skörde fest blir det på kvällen och räkna då med att hela släkten kommer.

 

Vi kan lova en enorm upplevelse.

 

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED

Phone: +46 708 25 81 06 (SE) +39 34 08 76 93 22 (IT) Mail: ciaoitalia@live.se