Delikatesser

Smaka och handla delikatesser


Altobello - Skinka och Salami

Altobello har en egen uppfödning av grisar alldeles intill fabriken där det görs lufttorkad skinka. De lufttorkade skinkorna hänger i rader, efter årgång. Salamin, som tillverkas i många olika sorter, allt från normal- till superstarka, lockar med dess olika kryddning och fantastiska doft. Gott både till förrätt och till ett glas kallt öl, kanske Peroni, den kända italienska ölet.

På fabriken kan ni smaka och inhandla dessa delikatesser men de finns även i en del matbutiker.


Nonna Maria Casecficio- Ost

Buffelmozzarellan riktigt smälter i munnen. Den tillverkas i huvudsak runt Neapel men självklart görs den även här för hit körs korna för bete. Det finns en hel mängd goda ostar att smaka på.

Pecorino med dess lite sträva smak smakar ljuvligt när vi doppar den i fikonmarmelad.  Saffransost, tryffelost och Cavallo är andra exempel.

Här handlar vi i deras egen butik men det kommer också en ostbil till Perano dagligen.


Tieri  - Honung

Ett besök på Tieri en av honungsfabrikerna, där vi får se hur de jobbar och provsmaka alla deras olika sorters honung och andra produkter. Tieri transporterar sina bikupor med små lastbilar runt i Italien. Till Sicilien där apelsinträden blommar eller upp i bergen. Allt för att få unika smaker.

Tieri gör inte bara olika sorters honung utan också nötter inlagda i honung. Smakar gott till ost men också till kött.

Här kan man också köpa med favoriterna hem genom fabriksförsäljningen


Perano - Tryffel

I butiken nedanför backen finns färsk tryffel, tryffelolja och tryffelpasta och en hel del andra lokala specialiteter.


Peperoni

I den lilla familjära "fabriken" ser man peperoni i stora korgar. Där kan man köpa olika sorters inläggningar, marmelader och kryddor.COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

Phone:   +46 708 25 81 06 (SE)      +46 731 53 11 04 (SE)     Mail: ciaoitalia@live.se