Sevärdheter

Sevärdheter


Tornareccio - Honungsbyn

Mosaiktavlorna på husens ytterväggar överraskar oss när vi vandrar genom de små gränderna i byn. Alla med inspiration av bin och honung. Fantastiska konstverk!


Ett besök på Tieri, en av honungsfabrikerna, där vi får se hur de jobbar och provsmaka alla deras olika sorters honung och andra produkter. Här kan man också köpa med favoriterna  hem.


Honungsfestivalen i september är en upplevelse! 


Trabocco

Vågorna skummar kring traboccon byggd på klipporna med en vinglig fiskebrygga som går ut i Adriatiska havet. De stora näten tas upp, och kvällens middag är räddad. För någon meny finns inte, den görs efter den fångst som blir. Detta unika sätt att fiska på uppfanns av  bönderna som inte vågade sig ut i båtar för de kunde inte simma.


Trabocci finns bara i Abruzzo på en sträcka mellan Pescara och Vasto där de skyddas  som historiska monument. En del av dem har gjorts om till restauranger och barer,  men många används fortfarande till fiske..


Agnone

Agnone är väl värd ett besök. En liten bergsby - högt upp i bergen. Där tillverkas kyrkklockor, från små till enorma, för kyrkor runt om i världen. Det finns också ett intressant kopparmuséum, där man också kan köpa med sig småsaker hem.

I Agnone finns även en ostfabrik, med avsmakning av nya läckerheter. Som du naturligvis kan köpa med dig hem.


Borello

Borello - en promenadslinga mitt i naturen med ett vackert vattenfall och en fjärilspark.


Fara san Martino

Fara san Martino är en by där man tillverkar "di Cecco pasta" av det fina mjölet och det klara vattnet från Majella. Man kan också gå upp för berget via ett bergspass till en romersk ruin "la Gola".


Pennepiedemonte

Pennepiedemonte bjuder på flera fina vandringsleder och magnifika utsikter. Där är fortfarande en familj som bor i "hus" insprängt i berget!

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

Phone:   +46 708 25 81 06 (SE)      +46 731 53 11 04 (SE)     Mail: ciaoitalia@live.se