Skörderesor

Skörderesor


Vin - sep/okt

Vindruvssaften rinner ner på armarna och hinkarna fylls snabbt. Vagnen bakom traktorn är snart fylld och då åker vi alla med till Cantinan och levererar. Men innan dess blir vi bjudna på lunch.


En panda kommer körande mellan raderna och ur den lastas pasta, kyckling, sallad, bröd, kakor, vin och grappa. Vilken fest, tror vi…. Men skördefest blir det på kvällen och räkna då med att hela släkten kommer.


Vi kan lova en underbar kväll med god mat och sång.Oliver -  okt/nov

Efter frukost bär det av till olivlundarna för att plocka, samla ihop och lasta på traktorsläpet. Efter lunchen under olivträden, så väntar olivpressarna. Vi får vara med när våra oliver pressas och ser när oljan kommer ut för att hällas på dunkar.


På kvällen är det stor skördefest och räkna med att hela släkten och alla vänner kommer att deltaga.Peperoni - sep

Vi beger oss ut i peperoniodlingarna. Tusentals plantor  - så långt ögat ser. Den mogna röda peperonin lyser mellan de gröna bladen. Vi fyller korgarna snabbt och beger oss till den lilla familjära "fabriken". Där visar de hur de torkar och tillagar olika sorters inläggningar och marmelader. Vi trär på tråd och gör "pepperoni-girlanger".Tryffel - sep/okt

Tryffel finns det gott om runt Perano. De har särskilda tryffelhundar och ser detta som en extra inkomst. Vanligast är den svarta tryffeln men det finns även vit. Om man har tur och kommer rätt säsong väntar en fantastisk upplevelse!


COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

Phone:   +46 708 25 81 06 (SE)      +46 731 53 11 04 (SE)     Mail: ciaoitalia@live.se