Vin

Vin


Vinprovning

Abruzzovinerna är kända för sin smakrika arom. Vart man än vänder sig ser man vinstockar i snörräta rader. Klimatet i närheten av berg och hav är perfekt för den röda montepulciano druvan men också för de vita druvorna trebbiano, pecorino, passerina och cocciola ger det en hög klass.Castello di Semivicoli

Slottet är väl värt ett besök. Vi börjar med en rundtur i den vackra  trädgården och dess vindruvsodlingar. Den engelsktalande guiden går därefter genom slottet och visar de vackra sällskapsrummen och berättar om "spöket". 


Avslutningsvis bjuds vi till bords mellan de enorma ektunnorna med vin. Där provsmakar vi deras viner. Typisk Abruzzesisk mat serveras.

Vid festliga tillfällen eller högtidsdagar sitter vi i deras festvåning.


la Sposa 

la Sposa som betyder "Bruden" är ett ekologiskt vin som tillverkas i vår by. Det har drivits i flera generationer och alla i familjen hjälper till.Provsmaka och njut.

Detta vin går att köpa på deras egen cantina.

När vi besöker dem så bjuds vi även på deras egen hemgjorda salami, skinka, ost och bröd.


Olivastri

Olivastri är ett familjeföretag som drivs av tre unga systrar tillsammans med föräldrarna. De tillverkar vin av hög klass från egna druvodlingar.


Spinelli

Spinelli är ett stort familjeföretag. De har flera sorters viner i olika kvaliteter. Deras mest kända vin är ett rosévin, som vunnit pris som Europas bästa två år i rad.

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

Phone:   +46 708 25 81 06 (SE)      +46 731 53 11 04 (SE)     Mail: ciaoitalia@live.se